Бързи кредити

Какво представлява бързия кредит

Бързият кредит представлява сума пари, която най-често се отпуска в малки размери. Характерна особеност на бързия кредит е, че той се отпуска за изключително кратко време след кандидатстване, от където идва и името на този финансов продукт.

Същност на бързия кредит

За разлика от други видове кредитиране, бързият кредит може да бъде одобрен и изплатен на кредитополучателя в рамките на броени минути или респективно да ви бъде отказано в случай, че отговорните лица в банката или в конкретната финансова институция преценят, че вие не сте надежден кандидат за кредит.

Обикновено бързия кредит е насочен към хората с ниски и средни доходи и това е напълно разбираемо. Банките и другите лицензирани финансови институции, които предлагат този финансов продукт, имат за цел да предложат решение за един конкретен сегмент потребители на пазара и това е именно средно статистическият работещ човек, който към момента по дадена причина и неблагоприятно стечение на обстоятелствата, не разполага с необходимите средства за покриване на текущи нужди, основно от битов характер.

Сумата най-често се използва за покриване на ежемесечни сметки – ток, вода, телефон, парно, кабелна телевизия, интернет, телефон и така нататък. Срещу сумата, която е изтеглил под формата на бърз кредит, потребителят се съгласява да заплати съответната лихва или фиксирана такса, като тази лихва или такса е цената на предложената от финансовата институция услуга, в случая кредит.

Както споменахме няколко реда по-нагоре, бързият кредит може да бъде отпуснат на потребителите както от банка, така и от друга лицензирана финансова институция. Много хора когато изпаднат в нужда традиционно предпочитат да теглят пари от банките, защото това по някаква причина ги кара да се чувстват по-спокойни.

Тук е добре да отбележим, че лицензираните финансови институции, които са оторизирани да отпускат кредити, подлежат на строг контрол и спазват изключително строги и стриктни правила, което цели да защити потребителя.

По тази причина е препоръчително човек просто да се ръководи от условията на съответния кредит, а не толкова дали тегли сумата от банка, или друга финансова институция. Разбира се, ако изберете небанков кредит, препоръчително е да проверите дружеството и неговите условия предварително. В днешни времена, когато в интернет може да се открие на практика всичко, това не би било особен проблем за вас.

При получаването на кредит е добре да знаете предварително със сигурност, че ще можете да го изплатите. Не се опитвайте да криете важна информация от дружеството от страх, че няма да бъдете одобрени. Знайте, че специалистите могат добре да изчислят финансовите рискове и ако ви откажат пари, то със сигурност за това има основателна причина и е по-скоро за ваше добро.