Credirect

Бързи кредити – 5 полезни съвета при заемане на пари

На всеки се е случвало да изпадне в ситуация, в която има нужда от пари, които няма на момента. В такъв случай единственият вариант е да вземем пари назаем от някого.

Повечето хора имат навика да се обръщат към роднини или приятели, но това не винаги е най-добрият вариант. Нерядко подобно заемане на пари се превръща в повод за спор, спречкване и дори прекратяване на отношенията.

5 света при вземане на бърз кредит

Затова най-добрият избор в такава ситуация е да вземем пари назаем от небанкова институция, каквито са компаниите за бързи кредити.

Това ще ни гарантира прозрачни и ясни отношения, както и стриктен погасителен план, чрез който да върнем парите, които сме заели.

Ако ще теглите бърз кредит за първи път, а и дори вече да имате опит с това, ние ще ви дадем 5 полезни съвета при вземане на пари назаем.

1. Отзиви

Ако сте се спрели на компания за бързи кредити, няма да е зле да добиете повече познания за нея. Разпитайте вашите приятели и познати за отзиви, проверете в интернет пространството или вижте сайта на съответната компания.

Съберете колкото може повече отзиви, и добри и лоши, за да може да си направите по-реалистична оценка на компанията с която искате да работите.

2. Условия

Разгледайте и прочетете добре условията в сайта на фирмата. Независимо от големите лозунги „Без скрити условия“, всяка фирма, която отдава пари назаем, има някакви условия и е важно да сте запознати с тях.

Обърнете внимание на лихвените проценти при вземане на кредит, вижте какви са погасителните планове, както и възможностите за разплащане.

3. Не вярвайте на всичко

Едно доста често обещание от страна на компаниите за бързи кредити е за отдаването на пари назаем с 0% лихва. Макар и гръмко обещание, то също си има своите условия.

В повечето случаи става въпрос единствено за първия кредит и за определен лимит на сумата. Нерядко има и клауза, която гласи че ако парите не бъдат върнати в определен срок, ще има сериозна лихва след това.

Уверете се, че сте прочели всичко, преди да предприемете стъпката с тегленето на бърз кредит.

4. Обърнете внимание на скоростта

Една от най-силните страни, по принцип, на компаниите за бързи кредити, е именно скоростта – повечето от тях обещават одобрение в рамките на часове, а фирми като Credirect.bg дори го правят в рамките на 20 минути при онлайн кредитиране.

Ако определена фирма твърди, че изисква повече време за одобрение, значи имате повод за сериозни съмнения относно качеството на предоставяната от нея услуга.

Освен това, ако вие се нуждаете от пари назаем, най-вероятно те ще ви трябват в рамките на същия ден, а не по-късно. Поради това скоростта е решаващ фактор при избора на компания за бързи кредити.

5. Проверете отношението

Добра идея е да звъннете на посочения номер за връзка – отношението на служителите на компанията към клиентите, дори само при интерес, би трябвало да ви даде достатъчно информация за цялостната ѝ политика.

Попитайте за всичките неща, които ви интересуват – условията при вземане на кредит, лихвеният процент и как се изчислява той, какъв е погасителният план и прочие.

Обърнете внимание колко подробно ви отговарят и сравнете тази информация с онази, посочена в сайта – така ще имате представа какво се свежда до вашето внимание и какво се пропуска.