как да си помогнем преди коледните празници

Как да си помогнем преди коледните празници

С наближаването на коледните и новогодишни празници не само децата грейват от щастието, но и възрастните. Да не забравяме, че това е онова време от годината, когато имаме възможност да се съберем цялото семейство  около трапезата, разказвайки си забавни истории и радвайки се взаимно на присъствието си.

Разбира се, това е месецът, в който харчовете сякаш не спират. Всеки тича да купи подарък, с който да усмихне близък до сърцето си човек. Като че ли много от нас започват да боксуват чисто финансово именно по това време от годината.

Ето защо днес ще споделим с вас как можете да си помогнете по време на празниците, без това да повлиява на цялостното ви настроение. Ще ви разкажем за някои от най-честите разходи и ще ви насочим към това кои от тях са излишни и кои не.

Кои са най-честите разходи по време на празниците

  • Украса;

Украсата би могла да погълне солидна сума пари, особено ако сте решили цялостно да я подменяте. Знаем, че хората, които държат изключително много на това домът им да е безупречно украсен през тези месец – два, почти всяка година допълват или подменят коледната украса.

Макар да ви се струва не толкова много като инвестиция, то накрая като ударите чертата, нещата изглеждат по един коренно различен начин. Факт е обаче, че тази радост със сигурност си заслужава, защото след преживяното се чувстваме като нови хора, заредени с положителни емоции и вълнения.

  • Подаръци;

Това е разход, за който ви съветваме да помислите навреме, вместо да чакате последния месец от годината. Не забравяйте, че през последните дни на декември моловете и всички онези търговски обекти надуват изкуствено цените, за да могат да продадат последната останала стока.

Онези като вас, които не са се погрижили предварително за покупките си, се втурват да пазаруват и харчат много повече пари, отколкото преди това са били предвидили.

  • Храни и напитки;

Невъзможно е да не споменем за всички онези блюда, които са част от празничната трапеза. Както и сами знаете храните и напитките са скъпо удоволствие в днешно време. Макар, че са жизнено важни и не можем да се лишим от тях, то трябва да редуцираме част от покупките, ако не искаме да изпадаме в преразход. Можете да се лишите от вносните храни и да заложите на български такива.

И въпреки цялото това планиране и разпределяне на бюджета си, вие не винаги успявате да се справите с посрещането на всички разходи. Нашият съвет е да се обърнете към Barzi.Krediti.bg. Няма за какво да разваляте настроението си, след като съществува далеч по-разумен начин за справяне с моментните несгоди!