нужда от пари за празниците
Кога се нуждаем от пари за празниците

С наближаването на коледните и новогодишни празници хората все повече започват да се замислят за всички онези харчове, които са неизменна част от тях.

Независимо, че празничните дни са едни от най-любимите поради това, че можем да прекараме време в компанията на цялото семейство и да се любуваме на незабравими мигове, финансите са нещо,за което човек е длъжен да помисли навреме.

Прочети още
нужда от финансов консултант
Кога хората се нуждаят от финансов консултант

Истината е, че това не е въпрос с повишена трудност. Категорични сме, че голяма част от вас знаят как точно да отговорят на едно подобно запитване. Дори да не сте се сблъсквали до този момент с кредитни дружества, ако помислите малко по-задълбочено върху нещата и сами ще достигнете до отговора на въпроса.

Всеки път, в който решаваме да изтеглим кредит, ние се нуждаем от финансов консултант, който да ни разясни важни за нас условия, които трябва да бъдат спазвани.

Прочети още
спестяване от електричество
Полезни съвети как да спестим от електричество

Комплексни са факторите, които определят финансовата стабилност на човек. Напълно съгласни сме с това, че всеки един гражданин мечтае да бъде абсолютно независим и да не опира до никакви институции, помощ от близки или непрекъснато искане на аванс от работодателя.

Темите, свързани с финанси, не са много приятни за всеки, поради простата причина, че успяват да внесат паника и страх в животите ни. За съжаление съвременният свят ни дава много като удобства, но и взима също толкова от нас. Работим много, а не изкарваме достатъчно, защото стандартът на живот е твърде висок и едва съумяваме да го покрием.

Прочети още
финансови навици които човек трябва да има
Какви са финансовите навици, които всеки трябва да има

Ако искате да изградите характера си, трябва задължително да преминете през развиване на финансови навици. Това е нещо, на което се учим цял един живот и колкото по-рано стартира обучението, толкова по-добре за нас самите.

Културата ни на харчене и на печелене на пари зависи много от това колко изкарваме всеки месец. Както и сами знаете, хората практикуват различни професии и получават различни заплати. Финансовите навици ще ни научат как да пестим, независимо колко печелим.

Прочети още
подготвяне на автомобил за зимата
Как да подготвим автомобила за зимата

За много от нас колата е като втори дом. Истината е, че се привързваме толкова много към превозното средство поради това, че прекарваме много часове в шофиране.

И тъй като возилото е толкова ценен обект от ежедневието, нормално е да се грижим за него по подобаващ начин. През зимата са характерни определени промени в атмосферните условия, които налагат и специфична поддръжка на колата.

Прочети още
справяне с непредвидени разходи
Как най-лесно и бързо да се справим с непредвидените разходи

Няма никакво значение колко добре умеем да планираме парите си, то все в някакъв момент бихме могли да изпаднем в ситуация, в която да имаме нужда от допълнителни финанси.

Днес създадохме тази статия с една единствена цел, а именно да ви разкажем как да се справите с възникналите разходи, без да изпадате в още по-затруднено положение.

Прочети още
финансови грешки които хората допускат
Кои са най-лошите финансови грешки, които хората на 30 допускат

Когато човек мисли и планира, той е в състояние да постигне много повече, ако се пусне по течението и гледа отстрани какво се случва с живота му, без да взима никакво отношение. Решаването на ежедневните проблеми могат да се превърнат в лесна задача, ако планирате всяко нещо, както трябва.

Допускаме обаче, че младите хора не са достатъчно очукани от живота и все още не умеят да посрещат трудностите и премеждията с вдигнати глави. За тях появата на спънка е знак, че трябва да намалят темпото или да разчитат на чужда помощ, смятайки че сами не могат да се справят с предизвикателството на живота.

Прочети още
планиране на нова година
Как да планирате перфектната Нова година

Наближава онзи момент от годината, когато трябва да отпразнуваме приключването й. Всъщност няма особено значение дали е преминала така, както ви се иска или пък не. По-важно е да я изпратите с усмивка на лице и да посрещнете новата такава с широко отворени обятия и готови да се потопите в предизвикателствата, които животът е подготвил за вас.

Погледнато така, всичко звучи наистина страхотно. Когато обаче започнем да се замисляме за детайлите, става ясно, че от нас зависи как точно ще премине празникът. Отново добрата организация е в основата на всичко.

Прочети още
как да си помогнем преди коледните празници
Как да си помогнем преди коледните празници

С наближаването на коледните и новогодишни празници не само децата грейват от щастието, но и възрастните. Да не забравяме, че това е онова време от годината, когато имаме възможност да се съберем цялото семейство  около трапезата, разказвайки си забавни истории и радвайки се взаимно на присъствието си.

Разбира се, това е месецът, в който харчовете сякаш не спират. Всеки тича да купи подарък, с който да усмихне близък до сърцето си човек. Като че ли много от нас започват да боксуват чисто финансово именно по това време от годината.

Прочети още
изгодна лятна почивка
Изгодна зимна почивка – какво се изисква от нас да направим

С наближаване края на годината всеки започва все по-осезаемо да се замисля за заслужената семейна почивка. Няма значение как точно си я представяте – дали в мислите ви се прокрадва идеята за седмични разходки в планината или няколко дни с приятели, то едно е ясно – нужни са ви финансови средства.

Малко по-трудно е да планирате един такъв разход, когато са замесени и други хора, било то семейства или приятели.

Прочети още