спестяване на средства от всекидневието

Как можем да пестим средства от всекидневието

Начинът на живот определя финансовото ви състояние, също както и обратното – финансовото ви състояние определя начина на живот. Това е една съвсем проста симбиоза и съотношение, от което зависят много неща в ежедневието, особено тези, които са свързани с пари. За да бъдем абсолютно спокойни за семейния и личен бюджет е добре да се насочим към специални техники, които да ни позволяват да поддържаме добър и задоволителен стандарт. Сред тези методи е и спестяването на пари от всекидневния живот.

Разбира се,  не става дума за основните елементи от всяко домакинство, като храна и други задължителни консумативи. Говорим за онези малки подробности в ежедневието ни, които на практика не усещаме как „изяждат“ не малка част от парите ни всеки месец. За да избегнем този неприятен факт е добре да бъдем далеч по-внимателни относно харчовете си, особено онези, които няма реален смисъл да бъдат правени.

Става дума за често емоционални покупки, които изразходват парите ни за неща, от които в момента нямаме особено голяма нужда. Такива има и сред списъка ни с всекидневни разходи, който ако не бъдем достатъчно внимателни ще расте постоянно.

А както за всеки един проблем в живота съществуват решения, така и за подобни ситуации може да се доверите на няколко изпитани метода, с чиято помощ ще успеете да заделите даден сума от месечните си приходи, за да може да бъдете много по-спокойни финансово.

Как да спестяваме пари от всекидневния живот

  • Планиране и внимателно следене за какво и колко плащаме – това е един доста добре работещ метод. Чрез тактиката на следене на това за какво изразходваме най-много средства може да бъдете наистина „в час“ с нещата, които се случват с парите ви.

 Добрият мониторинг с такава цел ще ви покаже за какво най-много харчите за определен период от време, като по този начин ще успеете да пресеете покупките си и да прецените кои от тях са били наистина излишни в момента, в който сте ги правили;

  • Храната – тя е едно от нещата, от които не можем да се ограничим поради ред логични причини, разбира се. Но както при повечето излишни харчове и тук можем да прекалим и да стигнем дотам да купуваме продукти, без които можем и да минем. Това често са прекалено скъпи вносни храни и напитки, които впечатляват предимно с името и марката си.

Те често привличат с това, че са по-екзотични от всичко, което се предлага редовно на пазара ни, но в крайна сметка могат да се окажат излишен разход за вас и семейния ви бюджет. Това съвсем не означава да се лишавате от всичко, което би ви донесло вид удоволствие, но все пак идеята е да бъдем малко по-практични.

Храненето по ресторанти, и особено ако то е твърде често,  също може да създаде дупка в бюджета ви. Ето защо, ако е нужно, ограничете посещението на такива заведения до минимум и се хранете у дома. Там също бихте могли да си приготвите качествени специалитети на доста по-разумна цена;

  • Ненужните вещи – те са бреме, което натоварва не само вас, но и цялото пространство у дома ви. Отървете се от тези, които все още могат да бъдат използвани и ги продайте. Съществуват редица уеб сайтове, които предлагат възможност на потребителите си да продадат непотребните вещи на разумна цена;
  • Пестенето на средства може да стане и по най-рационалния начин, а именно, като просто заделяте по 10% от месечните си доходи. Така всеки месец си гарантирате определена сума, която се трупа бавно, но сигурно.

Макар и да има различни методи за пестене на пари от всекидневния живот, едно е сигурно – непредвидените ситуации умеят да се появяват точно тогава, когато най-малко ги очакваме. Ето защо ние от BurziKrediti.bg  съветваме всички наши настоящи и бъдещи клиенти, че изтеглянето на заем е един от начините да запълните финансова дупка за неотложни цели. Така, дори да не сте успели да спестите достатъчно пари за определен случай, при нас можете да намерите решението на проблема си достатъчно бързо и с практични и лоялни условия.