кредит или заем от приятел

Какво да изберем – кредит или заем от приятел

Днес ще ви разкажем малко повече за един избор, който много от нас е трябвало да направят или тепърва им предстои. Ще споделим за това какво ни носи единият и другият избор и какво е по-рентабилно да предпочетем.

Все пак, нека не забравяме, че никой не е застрахован и дори да не ни се иска да изпадаме в ситуация, в която да решаваме подобно нещо, то това може да се случи и на нас самите. Затова и съветът ни е да бъдете наистина разумни.

Какви са предимствата, ако изберете кредит

Тук предимствата не са малко. Ще ви разкажем поотделно за всяко едно от тях, но преди това искаме да се фокусираме върху нещо друго, което смятаме, че е също толкова важно. Става въпрос за самия избор на кредитно дружество.

Имайте предвид, че днес в страната ни се предлагат услугите на най-различни кредитни фирми. Някои от тях си струва да им се гласува доверие, но други съвсем не са толкова добронамерени към обществото, колкото изглеждат на пръв поглед.

Затова ние не пропукаме да напомним да мислите разумно, да четете внимателно и да подписвате единствено документи, които сте разгледали из основи. Така можете да си спестите много неприятности в бъдеще и да разрешите проблемите, които имате в момента.

Що се отнася до самите предимства, както вече споменахме, те наистина не са малко. Ето ги и тях:

  • Не разваляте приятелство;

За някои от нас приятелството е нещо безкрайно ценно, нещо божествено. Сигурно сте чували, че ако искате да развалите приятелските си взаимоотношения с даден човек, то най-добре да искате пари на заем от него.

Истината е, че парите реално могат да развалят отношенията между двама души, колкото и неприятно да звучи това. Ето защо ние съветваме да не допускате подобен провал в живота си. Най-добре заложете на неутралната страна и се справете сами с вашите проблеми.

  • Не се срамувате;

За много от хората тегленето на кредит е унизително. Те го приемат като личен провал, нещо, с което не са имали възможност да се справят сами. Истината е, че това изобщо не е така, както изглежда на пръв поглед.

Всеки минава през възходи и падения. Това, че днес сте на дъното, съвсем не значи, че много скоро ще изкачите върха.

Когато искате кредит от лицензирано дружество, не ви се налага да изтърпявате целия онзи срам, който бихте понесли, ако опрете до приятел.

Тези и още много други са предимствата, които човек получава, доверявайки се на бързи кредити с чисто минало.

Надяваме се да сме ви полезни и да успеем да помогнем да направите правилен избор!