Как да изкарате празниците евтино

3 начина да изкарате празниците евтино

Ако се замислим няма сезон в годината, през който да липсва даден голям празник. Не че има нещо лошо в това хората да се събират по различни случаи, но в повечето ситуации това е свързано с доста солидни разходи. Някои от тях могат да достигнат такива висоти, че да навредят сериозно на месечния бюджет, както и на този за следващия месец.

С наближаването на пролетта, идва ред на празнични дни, които категорично биха повлияли на количеството на парите ни. Ако искате да предотвратите подобни неприятни случки трябва да направите категорично нещо по въпроса. Разбира се, съветът ни не е да се заключите и да не вдигате телефона си на никого, когато наближат тържествените дни. Става въпрос за нови алтернативи, с които да не се лишите от приятно изживяване, но и да не изпадате в сериозни разходи.

За много хора спестяването е по-трудно дори от изкарването на пари.

Ето защо, тук ще предложим няколко перфектни начина, чрез които да изкарате празниците евтино

1. Избягвайте посещението на скъпи заведения

Дори да имате огромното желание, направете го веднъж с приятелите си. Останалото ценно време от празничната почивка бихте могли да подарите на почивката си или на разходки сред природата. В никакъв случай не е задължително всичко да бъде свързано с много пари. По този начин можете да отделите много повече време на дома и събирането с приятели там, отколкото да харчите „грешни“ пари в заведения и клубове.

2. Твърде скъпите покупки

Независимо дали става дума за хранителни продукти, украса за дома или подаръци за близки и приятели, можете да бъдете по-строги и да не се пускате по пързалката на големите харчове. Ако искате да изкарате празниците приятно, без да се лишавате от съществените приятни неща, можете да не посягате към щандовете с най-високи цени на храната. Не е нужно да си купите най-скъпото месо или мляко, за да сте сигурни, че ще приготвите вкусни ястия.

Същото важи и за украсата по време на празниците. С наближаването на Великден, много хора изпадат в ситуацията, при която харчат безметежно много и все за скъпи украси за дома, които след това стават напълно непотребни. Заложете на естествените украси, характерни за празника и спестете предвидените за това пари.

3. Избягвайте дългите и далечни пътувания

Колкото и да ви се ходи до Италия или Франция тази пролет, можете да отложите това и да спестите парите за лятната си ваканция. Ако останете у дома за празниците, едва ли ще страдате твърде много. Все пак, най-важното е да успеете да се видите с близките и приятелите си, за да изкарате наистина приятно и ползотворно. Ето защо, можете да отложите скъпото пътуване по празниците за по-късно през лятото. Имайте предвид и че цените на полетите по това време на годината не са от най-евтините и ще се наложи да се „бръкнете“ сериозно, за да си осигурите желаната почивка.

Ако все пак държите да изкарате един ден извън дома си, можете да измислите алтернативен вариант. Посетете близка до вас дестинация с приятели. Еднодневната екскурзия може да ви отрази доста добре и да „залъже“ глада за пътувания. Така едновременно ще сте пътували до интересно място и в същото време можете да сложите предвидените за далечна дестинация пари в касичката за лятната си почивка. Едва ли е толкова трудно.

В случай, че този тип нагласа не ви се струва добре, можете да намерите начин да изкарате празничните дни по начина, по който сте свикнали и да похарчите толкова, колкото ви се иска. За тази цел, можете да се доверите на услугата с бързи кредити. По този начин ще успеете да си подсигурите желаното изкарване на празниците и в същото време няма да навредите на месечния баланс между приходи и разходи твърде сериозно.