Заем от роднина или небанкова институция

Заем от роднина или кредитно дружество

Когато човек изпадне във финансово затруднение започва да си търси различни начини да закрепи бюджета си. Това са ситуации, от които никои не е застрахован и се случват все по-често на обикновения българин.

Положението в страната е такова, че живота ни изненадва непрекъснато с непредвидени разходи. Българите не се славят с финансова сигурност и за жалост това едва ли ще се случи скоро.

Кредит от роднина или кредитно дружество?

Често се случва по средата на месеца да свършат парите, а разходите си вървят. Независимо дали ще наложи да плащате сметките за ток, или вода, или нещо се е повредило и трябва да се поправи спешно трябва да си набавите средства. Въпросът е от къде?

Разбира се винаги можете да се обърнете за помощ към някой роднина или приятел. Лошото е, че не можете да разчитате те да са в по-добро финансово състояние и могат да ви дадат пари на заем.

Ако имат излишни и се съгласят да ви услужат вие ще решите проблема си бързо и без много главоболия. Хубавото при заем от приятел или роднина е, че няма лихви и конкретни срокове за връщане.

Естествено не можете до безкрай да бавите парите и ако искате да запазите добрите си отношения трябва да сте коректни и бързо да възстановите сумата.

Какво е неудобството? Винаги може да се случи да се забавите или да поискат да върнете заема си преждевременно, а на вас да не ви е по силите. Тогава се развалят много лесно приятелствата между хората. Сигурно всеки може да даде пример от живота си за подобна ситуация.

Ако решите да теглите кредит от небанкова кредитна институция нещата стоят по различен начин. Услугите им се наричат бързи кредити не случайно. Точно, когато ви трябва спешно пари можете да се обърнете към тях.

Небанковите кредитни институции са се специализирали в отпускането на кредити в по-малки суми. Критериите им са по-занижени от тези на банките и са премахнати всякакви административни утежнения.

Кандидатствате само с лична карта и ако сте одобрени можете да разполагате със заем в съвсем кратки срокове. Обикновено одобрението става в рамките на 15 минути.

Условията им са прозрачни и всичко е описано в договора, който сключвате. Лихвите са съвсем приемливи, а срока за връщане на бързия кредит е конкретен и ясен.

Ако ви се наложи да закъснеете с вноската по него винаги можете да предоговорите условията на кредита, а ако имате по-сериозни затруднения при изплащането му, можете и да го рефинансирате.