Заем без доказване на доход

10 Неща важни за кредити без доказване на доход

Благодарение на голямата конкуренция на пазара, банките си търсят начини да печелят все повече клиенти. Един от новосъздадените инструменти са така наречените кредити без доказване на доход.

Важни неща за кредити без доказване на доход

Това е много примамливо за хората, които получават допълнителни суми, които не могат или не желаят да декларират по една или друга причина.

Научете най-важните неща, които трябва да знаете за този вид заем:

  1. Лихвите по него са значително по-високи в сравнение с другите видове кредите. Те варират между 11 и 14%
  2. Имате възможност за избор между банкови и небанкови институции. Условията не се различават много между тях.
  3. Таксите, които ще платите, ако се насочите към която и да е банка са значително по-високи от другите потребителски заеми.
  4. Има ограничение в срока за изплащане на кредита. Той не може да надвишава 20 години.
  5. Възможността да се възползвате от гратисен период при другите видове заеми тук е премахната. Кредитът без доказване на доходи твърде рисков и за това няма гратисен период по него.
  6. Има и ограничение за хората, които могат да се възползват от този финансов инструмент. Ако работите в сферата на държавните услуги, то за жалост вие не можете да изтеглите подобен вид кредит.
  7. Сумата, която можете да изтеглите е сравнително голяма, но и при нея има ограничение. Тя не може да надхвърли 100 000 лв и отново ви напомняме, че срока за заплащане е 20 г., което в комбинация с високите лихви обуславя една значително по-висока вноска.
  8. Ако решите да закупите жилище с помощта на кредит без доказване на доход, то вие можете да се възползвате от 70% финансиране. Много рядко ще получите по-голяма сума от тази.
  9. Имате възможност да договорите предварително по-ниски такси за предсрочно погасяване на заема.
  10. Ако в някакъв момент имате възможност да декларирате целя доход, който получавате, то няма да е никакъв проблем да превърнете кредита без доказване на доход в такъв с доказан доход. Това става посредством помощта на вашия кредитен консултант.

Трябва да ви обърнем внимание, че банките ще ви отпуснат подобен вид заем, но и за него ще ви е необходимо да представите документи за сумите, които получавате месечно от заплата или друга дейност.

Кредит без доказване на доход всъщност се отнася за хората, които не могат да докажат целия си приход, а не за такива, които въобще не са в състояние да представят документ за какъвто и да е доход.