Плюсове на кредитните карти

12 ползи от кредитната карта

Предимствата да притежавате кредитна карта не са едно или две. Тук предлагаме да хвърлите един поглед и да видим заедно какви са една малка част от тях:

Кредитната карта – ползи

 1. Позволява да разполагате с финансов инструмент за разплащане винаги, когато ви е необходимо.
 2. Отпада нуждата от постоянно носене на пари в брой. Можете да носите съвсем малка сума, а останалото да е в картата.
 3. Предлага възможност да харчите на кредит, ако се наложи да купите нещо по-скъпо, а после да възстановите сумата.
 4. Помага да избегнете неудобства при забавяне на работна заплата. Някои хора са принудени да ползват бърз заем до заплата, а вие ще разполагате с такъв винаги, когато се наложи.
 5. Отпада нуждата да кандидатствате за кредит всеки път, когато ви е нужно финансиране. Това може да се случи на всеки и в такъв случай ще сте подготвени.
 6. За разлика от други форми на кредитиране, с кредитната карта не е нужно да се плащат лихви, ако погасите задълженията си в рамките на даден гратисен период.
 7. Помага да ползвате на кредит по-големи суми в сравнение с дебитна карта с овърдрафт.
 8. Кредитната карта е по-гъвкав финансов инструмент в сравнение с дебитните карти.
 9. Можете да притежавате повече от една кредитна карта, ако желаете като това позволява в дадения случай да използвате тази, която е по-подходяща. Някои търговски вериги правят отстъпки и дават бонуси, ако платите с определена кредитна карта.
 10. Ако разполагате с парите в карта, вероятността да изхарчите прекалено много е по-малка, от колкото ако разполагате с дадена сума в брой, която да носите със себе си. Когато хората носят в себе си пари в брой имат усещането, че могат да се отпуснат повече.
 11. Улеснява ви при ползването на редица услуги, например наемане на автомобил. Известен факт е, че много компании отказват да дават под наем автомобили, ако не притежавате такава карта.
 12. Помага да знаете винаги с точност колко сте изхарчили и за какво, а по този начин да управлявате финансите си по-добре. Ще знаете колко харчите за храна, за дрехи, за сметки и т.н.