Бърз заем за баловете

Бърз заем около абитуриентските балове

Бързият заем е услуга, която в периода на абитуриентските балове става особено популярна сред родителите, които имат абитуриент у дома. Това е момент, в който българите са склонни да похарчат много повече, от колкото разполагат. Скъпи рокли, които се шият по поръчка, шикозни костюми, скъпи ресторанти и лъскави автомобили – всичко тъне в нетипичен за нашите географски ширини блясък.

Бърз заем за абитуриентския бал

Макар че много хора нямат възможност да си позволят тези екстри, те все пак масово не се отказват от това удоволствие. Вместо това, прибягват до различни форми на финансиране, за да предложат на децата си блясъкът, който те заслужават.

Обикновено хората теглят по някоя и друга хилядарка – сума, с която семейството би могло да живее месеци наред. Финансовата инжекция стига за 2 – 3 дни на разточителство, скъпи вечери и някоя и друга нощувка в луксозен хотел след дивата абитуриентска вечер на музика и танци.

За нуждите на семействата, които са изправени пред вечния разход, наречен “абитуриент”, има различни възможности, но най-атрактивни са така наречените бързи кредити. Този тип финансиране се отпускат сравнително лесно и без много формалности (както се подразбира от името на заема). Родителите кандидатстват в банка или посещават друго лицензирано дружество, където заявяват от колко точно пари се нуждаят.

Обикновено за сумата от 2 – 3 хиляди лева родителите се налага да гарантират чрез влог в банката или чрез превеждане на работна заплата. Ако пък отидат в специализирана фирма, тогава сумите, които могат да изтеглят, обикновено са по-малки, но за това пък се отпускат сравнително по-бързо и с по-малко формалности.

Обикновено този тип нецелеви кредити (е, те си имат цел, но това е друг въпрос) се отпускат срещу по-висока лихва, в сравнение с други типове финансиране. Характеризират се с по-кратки или дори без гратисни срокове.

За целта обаче е нужно родителят да има добра работа на безсрочен трудов договор. Ако работите сезонно, да речем само през зимата или само по време на летния сезон, вероятността банката или кредитното дружество да ви отвърнат с отказ е значително голяма. Същото важи и ако имате минало като неизряден платец на кредити.