Заем без доказване на доход

Банкови кредити без доказване на доход

Благодарение на все по-голямата конкуренция на пазара на банковите институции предлагат все по-гъвкави условия за финансиране на своите потребители.

До скоро звучеше почти невероятно някоя банка да отпусне кредит на свой клиент, без да може той да докаже своите доходи. Вече и този продукт е факт.

Банков кредит без доказване на доход – как?

Много хора се обръщат към банковите институции, защото се чувстват по-сигурни и защитени. Техните лихвени проценти са по-малки и това е една от причините, кедитоисктеите да им се доверяват.

Кредит без доказване на доход е сравнително по-нов продукт, който звучи много примамливо на всеки решил да изтегли заем. Със сигурност рекламите на този вид заем увеличиха броя на клиентите на банките, които го предлагат.

За жалост много от тях останаха разочаровани, когато се оказа, че не е съвсем вярно банката да не иска никакви документи за доход. И това е съвсем нормално. Поставете се на нейно място. Как ще отпуснете пари на човек, ако не можете да прецените дали ще е възможно той да ви ги върне в определения срок?

Потенциалните клиенти на този вид заеми са хора, които всъщност не могат да докажат целия размер на дохода си. Те трябва да имат трудов договор, които да е безсрочен и да имат някакъв доказан паричен поток. В противен случай няма как да се възползват от този кредит.

Какво се оказва? Кредит без доказване на доход всъщност е с доказване на доход, но не целя, които получавате, защото вие сами не можете да го декларирате като такъв. Колкото и абсурдно да звучи, много хора са в тази ситуация. Банката се интересува от вашата платежоспособност, но е наясно, че не можете да го докажете.

Хората укриват голяма част от доходите си, за да не плащат данък върху тях. Подобен пример са тези от вас, които работят за по-голяма сума пари, а в същност заплатата им по документи е доста по-малка.

Друг такъв случай е човек, които дава жилище под наем и не го е декларирал като допълнителен доход.

Точно за такива като вас са създадени тези кредити без доказване на доход и са част от продуктите на банковите институции.

За да обобщим казаното до тук, когато решите да се възползвате от кредит без доказване на доход и да го изтеглите от банка, а не от небанкова финансова институция, си пригответе копие от трудовия договор и удостоверение от работодателя за размера на вашата работна заплата. Реалната, а не тази по договора! Така ще си спестите напразните разходки и евентуалното разочарование, когато пристегнете в банковия клон.