Лятната почивка можете да я финансирате с заем

Кредит за лятна почивка

Според мнозина кредитът за лятна почивка е една приумица, която няма никакъв смисъл и покритие. Това обаче не е съвсем така. В западните общества, например в Германия, пътуването отдавна играе важна роля в културното и духовно развитие на хората, в тяхното личностно израстване и се е превърнало в толкова важна част от живота като например образованието, здравословното хранене, спорта и поддържането на здравословен социален живот.

Кредит за вашата лятна почивка

Наистина, все повече българи се замислят, че искат да опознаят нещо повече от градския парк и селото на баба и дядо, което в повечето случаи дори се намира в околностите на града.

Да, обаче парите все не достигат. Човек току спести малко и после изхарчва парите за нещо непредвидено и неочаквано. Това кара все повече хора да потърсят услугите на някоя банка, от която да изтеглят потребителски кредит за почивка в страната или за пътуване в чужбина.

Теглейки сума от банка, човек може да се насочи към онова, което му се вижда най-атрактивно и най-много привлича вниманието му. Може да е пътуване до Доминиканската република, едно вълнуващо пътешествие до Куба, един пълен с вълнение круиз на Карибите или пък едно невероятно приключение до Бали.

Разбира се, не е необходимо всичко да е на кредит. Така например, ако сте спестили известна сума пари, можете да я използвате за да платите с нея нощувките, а пътя и разходите на място да покриете с кредит.

Сумите, които банките отпускат на свои клиенти с цел почивка са различни. Можете да изтеглите съвсм малки суми от порядъка на 150 или 200 лева, но има и възможности за големи суми от 2 или 3 хиляди лева (особено ако сте запланували нещо по-вълнуващо).

Обикновено този тип кредити имат сравнително по-високи лихви, защото е от нецелеви характер, но за сметка на това не се изисква да гарантирате с недвижима собственост. А и сумите не са толкова големи, че да изплашат дори и българите, чийто стандарт не е много висок.

Има и опции да резервирате почивка някъде в страната, а после да получите кредит за тази почивка само защото сте резервирали нощувки на конкретно място. Този начин на кредитиране е по-близък до целевия кредит, защото на практика парите ще ви бъдат отпуснати единствено ако докажете, че ще почивате на конкретното място. Това е още един лесен и бърз начин да получите кредитиране.